Kennis

Wat is een AirPrint printer?

Gepubliceerd op: 21-03-2022

Een AirPrint printer is eigenlijk een printer met een AirPrint-functionaliteit. Het is een functie van Apple. De technologie zorgt ervoor dat het draadloos printen vanaf een Apple apparaat gemakkelijk en eenvoudig gaat. Meer willen weten over een AirPrint printer? Dat lees je in dit artikel. 

De Apple Airprint printer

Apple heeft de AirPrint printer ontwikkeld om printen voor mensen eenvoudiger te maken. Als je beschikt over een Mac, Iphone, Ipad of een ander toestel van Apple dan werkt het printen gemakkelijk via de AirPrint printer. Je hoeft hier verder geen andere bestanden voor te downloaden. Het voordeel is dat bij veel nieuwe printers de AirPrint technologie al automatisch is ingebouwd. Je kunt hierdoor direct eenvoudig printen vanaf je Apple toestel. Hier is zelfs geen installatie of kabel voor nodig. 

Hoe kun je printen?

Je kan eigenlijk alles printen met aan AirPrint printer. Zowel foto’s als Word-documenten. Het printen werkt zo: je moet eerst zorgen dat de printer is aangesloten aan hetzelfde netwerk als jouw toestel. Is dit niet het geval dan moet je het goede netwerk zoeken via instellingen en dan kijken bij Wifi. Vervolgens moet je de applicatie openen en kiezen welk document je wil afdrukken. Door middel van het deelmenu kun je kiezen voor afdrukken. Je moet hier dan een printer kiezen en als het goed is staat hier jouw AirPrint printer tussen. Kies deze printer en voer de juiste afdrukopties in en druk vervolgens je document of foto af. Deze wordt dan verstuurd naar jouw AirPrint printer. 

Werkt het met alle printers?

In principe werkt de AirPrint printer bij vrijwel alle nieuwe printers. Dit komt omdat veel mensen beschikken over een Ipad, Iphone of ander Apple apparaat. Op internet is eenvoudig te vinden of een printer beschikt over AirPrint. Deze printers zijn meestal niet eens duurder. AirPrint werkt zelfs via Windows computers. Als je hier gebruik van wil maken moet je wel zorgen dat je je eigen printer deelt via printereigenschappen. Het is vaak zelfs mogelijk om te printen vanaf je Apple toestel bij een oude printer zonder netwerkeigenschappen.

Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.